Fritt från ägg, mjölk, gluten och soja bl.a.
Du behöver Glutenfri pasta och valfri sås, förslag enligt nedan.
Valfri fyllning: Valfritt kött, eller vegetarisk. I detta fall: Kyckling/skinksåsen är ett hopkok av stekt lök, stekt strimlad kyckling, skinkbitar, pressad vitlök, hackade morötter och fänkål i en sås av fuskostsås (kokosmjölk, risdryck, vinäger, B-jäst, salt, vitpeppar, muskotnöt, majsstärkelse som redning) och skysås. Såsen förbereds. Sen kokas pastan al dente och hälls över durkslag som snabbast, åter sen till såsgrytan för att blanda sig med såsen. Det viktiga är att inte rinna av pastan för mycket, vi vill behålla det stärkelserika vattnet. Låter pastan och såsen puttra en snabbis. Sen ner i oljad form, penslas med fuskostsåsen och strör på lite persilja. In i ugnen på 175grader tills fin krispig skorpa och gyllengul färg. Klart. Nästan godast att förbereda dagen innan och servera uppvärmd dagen efter.