![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2021/12/67B8C0C8-D8C6-4C58-B461-85AFD697C58B-scaled.jpeg?resize=600%2C400&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2021/12/67B8C0C8-D8C6-4C58-B461-85AFD697C58B.jpeg?resize=1024%2C768&ssl=1)
Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt.
Du behöver:
- 1 dl kokossocker
- 1,5 dl strösocker
- 50g rumsvarmt margarin
- 1,5 dl vätska (jag föredrar kokosmjölk)
- 2 msk kakao
- ca. 2,5 dl mjölblandning (exempelvis 1dl vardera av majsmjöl och rismjöl/hirsmjöl och 0,5dl majsstärkelse alternativt totalmängd bovetemjöl)
- 1/2 tsk xanthangummi (kan uteslutas)
- 1 msk pepparkakskrydda
- 3 krm bakpulver (går att minska och skippa för mycket kladdigare resultat)
- något att smöra och bröa en form med (ex margarin och majsmjöl)
- veho-grädde och lingon
Gör så här.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda samman socker, kokossocker och margarinet
- Tillsätt vätskan och blanda samman
- Tillsätt alla torra ingredienser och rör till en homogen smet
- Häll i smörad och bröad form
- Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Ta ut. Låt svalna. Toppa med florsocker.
- Vispa vego-grädden och vänd ner tinade lingon. Servera.
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2021/12/F4073EF6-A00E-42F1-8E38-2AFFC20CB1E1.jpeg?resize=1024%2C1024&ssl=1)