Fritt från mjölk, ägg, gluten, nötter och soja bl.a. Veganskt.

En ljuvligt mjuk och len nougat med smak av pepparkaka, omgiven av vit choklad. Här också toppad av krispiga brända frön.

Du behöver:

Nougaten

  • 3/4 dl mjölblandning av neutrala och fina mjöler (ex. 1/4 dl  vardera av rismjöl, klibbrismjöl och majsstärkelse eller enbart bovetemjöl om ris/majs inte tåls)
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 tsk pepparkakskrydda
  • 1 tsk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker.
  • 1/4 dl kokosmjölk eller vatten
  • 1 msk mjölkfritt margarin
  • 0,5 dl socker
  • 1,5 msk sirap (gärna en mörk)
  • Smält vit choklad av allergivänlig sort
  • valfritt med topping av brända frön

Gör så här:

  1. Blanda samman mjölblandningen med pepparkakskrydda, kakao, vaniljsocker och florsocker
  2. Koka upp socker, sirap, margarin och kokosmjölk
  3. VISPA ihop våta och torra ingredienser. Vispa tills det svalnat.
  4. Häll upp i bakplåtsklädd form för att svalna (blir ca 5×10 cm).
  5. Kyl tills stelnad, jag kör oftast över natten. Ta ut och skär kuber. (Man kan även rulla bollar).
  6. Doppa kuberna i smält choklad, lägg på bakplåtspapper, toppa med frön, kyl för att stelna.