pepparrot

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Du behöver:

  • 2 dl buljong (eller vatten + salt) Recept på hemlagad buljong hittar du på bloggen.
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1/2 msk senap
  • 1,5 msk stärkelse för redning (ex. klibbrismjöl, majsstärkelse, potatismjöl eller annat mjöl)
  • 3 msk riven pepparrot (minska eller öka beroende på önskad mängd av smak)
  • salt
  • peppar

Gör så här:

  1. Blanda samman buljong, kokosmjölk, vinäger, senap och stärkelse
  2. Låt koka upp i kastrull tills såsen reds av ordentligt
  3. Tillsätt pepparroten i slutet, rör om, smaka av
  4. Salta och peppra.
  5. Klart!