Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt.

En mjuk och god kaka god precis som den är eller med grädde/glass.

Du behöver:

  • 100g mjölkfritt margarin
  • 1,5 vatten eller växtdryck
  • 1,5 dl socker
  • 3dl mjöl (ex 1dl majsmjöl, 1dl rismjöl/hirsmjöl, 1dl majsstärkelse)
  • 1 tsk xanthangummi
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2-3dl hackad persika
  • pärlsocker att strö på

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Smält margarinet och låt svalna
  3. Blanda samman alla torra ingredienser för sig
  4. Tillsätt vätskan och margarinet och rör till homogen smet
  5. Vänd ner hackad persika
  6. Häll i smörad och bröad (margarin o majsmjöl duger gott o väl) eller bakplåspappersklädd form
  7. Toppa med pärlsocker
  8. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter