

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt.
En mjuk och god kaka god precis som den är eller med grädde/glass.
Du behöver:
- 100g mjölkfritt margarin
- 1,5 vatten eller växtdryck
- 1,5 dl socker
- 3dl mjöl (ex 1dl majsmjöl, 1dl rismjöl/hirsmjöl, 1dl majsstärkelse)
- 1 tsk xanthangummi
- 1,5 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 2-3dl hackad persika
- pärlsocker att strö på
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader
- Smält margarinet och låt svalna
- Blanda samman alla torra ingredienser för sig
- Tillsätt vätskan och margarinet och rör till homogen smet
- Vänd ner hackad persika
- Häll i smörad och bröad (margarin o majsmjöl duger gott o väl) eller bakplåspappersklädd form
- Toppa med pärlsocker
- Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter
