bröllopsmiddag

Fritt från mjölk, ägg, gluten, soja och nötter bl.a.

Du behöver:

  • Tunt skivade kycklingbröstfileer
  • Pesto (se recept HÄR för ost- och nötfri sådan)
  • Bacon eller parmaskinka (obs! se innehållet)
  • svartpeppar
  • morötter
  • vitlök
  • salt
  • dijonsenap
  • äppelmust (ofiltrerad juice)
  • buljong
  • basilika
  • margarin/olja för stekning
  • rå salsa enligt recept här (idag använde jag olika tomater, persilja, salladslök, avokado, olivolja, balsamvinäger, salt och peppar)

+tandpetare

rullad1

Gör så här:

  1. Använd plastfolie som hjälpmedel
  2. Sätt ugnen på 175grader
  3. Lägg ut baconskivor på längden, gärna lätt överlappande
  4. Lägg på tunt skivad kycklingbröstfilé ovanpå baconet
  5. Bre på pesto
  6. Använd plastfolien för att rulla rulladen
  7. Fäst gärna med tandpetare
  8. Strö på svartpeppar (ingen annan kryddning behövs)
  9. Koka upp saltat vatten
  10. Skär morötter efter valfri form (medaljonger, stavar, ojämna bitar)
  11. Koka morötterna några minuter i vattnet och låt rinna av
  12. Stek rulladerna i het panna på bägge sidor tills fin färg
  13. Lägg rullader i ugnsform och kör in i ugnen i ca. 10-15minuter
  14. Använd skyn i pannan (efter rulladerna) till såsen. Häll på äppelmust i pannan och koka upp så att alla goda smaker kommer fram från skyn.
  15. Lägg i lite buljong i musten och smaksätt med dijonsenap. Smaka av, låt koka för fin konsistens. Sila ev. av.
  16. Häll upp såsen i en såssnipa
  17. Stek nu i samma panna upp morötterna med pressad vitlök och massa margarin eller ännu hellre olja med smörarom (se här) och smaka av med salt
  18. När rulladerna är klara i ugnen är maten bara att servera!
  19. Glöm inte salsan enligt recept HÄR!