Fritt från mjölk, ägg, gluten, soja och nötter bl.a.
Du behöver:
- Tunt skivade kycklingbröstfileer
- Pesto (se recept HÄR för ost- och nötfri sådan)
- Bacon eller parmaskinka (obs! se innehållet)
- svartpeppar
- morötter
- vitlök
- salt
- dijonsenap
- äppelmust (ofiltrerad juice)
- buljong
- basilika
- margarin/olja för stekning
- rå salsa enligt recept här (idag använde jag olika tomater, persilja, salladslök, avokado, olivolja, balsamvinäger, salt och peppar)
+tandpetare
Gör så här:
- Använd plastfolie som hjälpmedel
- Sätt ugnen på 175grader
- Lägg ut baconskivor på längden, gärna lätt överlappande
- Lägg på tunt skivad kycklingbröstfilé ovanpå baconet
- Bre på pesto
- Använd plastfolien för att rulla rulladen
- Fäst gärna med tandpetare
- Strö på svartpeppar (ingen annan kryddning behövs)
- Koka upp saltat vatten
- Skär morötter efter valfri form (medaljonger, stavar, ojämna bitar)
- Koka morötterna några minuter i vattnet och låt rinna av
- Stek rulladerna i het panna på bägge sidor tills fin färg
- Lägg rullader i ugnsform och kör in i ugnen i ca. 10-15minuter
- Använd skyn i pannan (efter rulladerna) till såsen. Häll på äppelmust i pannan och koka upp så att alla goda smaker kommer fram från skyn.
- Lägg i lite buljong i musten och smaksätt med dijonsenap. Smaka av, låt koka för fin konsistens. Sila ev. av.
- Häll upp såsen i en såssnipa
- Stek nu i samma panna upp morötterna med pressad vitlök och massa margarin eller ännu hellre olja med smörarom (se här) och smaka av med salt
- När rulladerna är klara i ugnen är maten bara att servera!
- Glöm inte salsan enligt recept HÄR!