Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

En paj i pizzaformat med smak av mandel i botten och valfria bär på toppen. Du kan förstås skippa mandelsmaken också, oavsett är pajen fri även från mandel.

Inspirationen kommer från en annan blogg men då allt annat än allergianpassad. Så… när man blir sugen, vad gör man? Jo, man gör sin egen variant. HÄR hittar ni ursprungsreceptet för er som vill titta.

Här kommer mitt recept. Du kan förstås variera frukter och bär efter eget tycke. Och vet ni vad det bästa faktiskt var med det här receptet? Jo, det är PERFEKT fika för picknick. Bara sliza upp, ta med och ät med händerna. Inte många pajer som funkar utan tallrik och sked 😉

ca. 6 personer

Du behöver:

  • 1 dl solrosfrön eller melonkärnor (eller andra frön eller nötter)
  • 1 dl kokosflakes eller -flingor
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk vatten
  • 2 msk lönnsirap (eller annan sirap)
  • 2 msk rapsolja (eller annan neutral olja)
  • 1 krm bittermandelarom (går att skippa förstås)
  • 1 dl kokosmjölk
  • 2 dl mjölblandning (ex. 1dl majsmjöl och 1 dl majsstärkelse)
  • 2 krm bakpulver
  • 2 krm xanthangummi
  • valfria frukter eller bär, gärna tunt skivade

Gör så här:

  1. Blanda samman mjölet med bakpulver och xanthangummi, låt stå
  2. Mixa samman resterande ingredienser till en slät massa
  3. Blanda ihop torra och våra ingredienser
  4. Låt smeten svälla 10minuter
  5. Häll upp i spritspåse och spritsa ut en pizza som är MAX 1cm i höjd (verkligen max) på bakplåtspapper -går förstås att smeta ut på med ex. slickepott också men blir mycket mer kladdigt. Ett tips är i sådana fall att använda en oljad slickepott.
  6. Toppa med frukter och bär
  7. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter, tills kanterna blir gyllenbruna och lätt krispiga
  8. Ta ut, låt svalna
  9. Servera ev. toppad med smält choklad, lönnsirap, mer frukt/bär, kanel eller vaniljsås/glass etc. Gott bara som det är också