Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Pastarätt med skinka och massa smak av pizza. Hemligheten är 1. Oregano i mängder kombinerat med tomatsås och 2. att servera med pizzasallad. Ser kanske inte mycket ut för världen men tro mig, det är oerhört gott.
4 personer
Du behöver:
- Glutenfri men OBS! se innehållet.
- olja för stekning
- 200-300g valfri skinka, strimla eller skär i bitar (även påläggsskinka funkar att använda)
- 1 liten gul lök eller 2 små schalottenlökar
- 1-2dl tomatsås eller färdig pizzasås (HÄR finns ett recept) -funkar även med ”bara” passerade tomater
- 1/2-1 dl kokosmjölk
- 1tsk vinäger
- Gärna lite tomattapenade (2msk) enligt recept HÄR eller mixade soltorkade tomater för extramycket smak (går att utesluta)
- MÄNGDER av oregano ( 2-4tsk)
Gör så här:
- Koka upp pasta enligt anvisning
- Stek upp lök och skinka i olja i het panna
- Tillsätt tapenade, tomatsås och kokosmjölk samt vinäger och låt fräsa samman till en sås
- Rör ner oregano och låt puttra
- Ta av från plattan
- Sila pastan och vänd ner i skinksåsen
- Servera med pizzasallad ex. enligt standardrecept men se över alternativet på ingredienser (jag använder ex. äppelcidervinäger) http://www.ica.se/recept/klassisk-pizzasallad-716815/
- Servera gärna också med lite chilisås och vitlökssås som vi gjorde till den vuxna skaran här, vitlökssås finns det flera recept på i bloggen.