pizzapasta

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Pastarätt med skinka och massa smak av pizza. Hemligheten är 1. Oregano i mängder kombinerat med tomatsås och 2. att servera med pizzasallad. Ser kanske inte mycket ut för världen men tro mig, det är oerhört gott.

4 personer

Du behöver:

  • Glutenfri men OBS! se innehållet.
  • olja för stekning
  • 200-300g valfri skinka, strimla eller skär i bitar (även påläggsskinka funkar att använda)
  • 1 liten gul lök eller 2 små schalottenlökar
  • 1-2dl tomatsås eller färdig pizzasås (HÄR finns ett recept) -funkar även med ”bara” passerade tomater
  • 1/2-1 dl kokosmjölk
  • 1tsk vinäger
  • Gärna lite tomattapenade (2msk) enligt recept HÄR eller mixade soltorkade tomater för extramycket smak (går att utesluta)
  • MÄNGDER av oregano ( 2-4tsk)

Gör så här:

  1. Koka upp pasta enligt anvisning
  2. Stek upp lök och skinka i olja i het panna
  3. Tillsätt tapenade, tomatsås och kokosmjölk samt vinäger och låt fräsa samman till en sås
  4. Rör ner oregano och låt puttra
  5. Ta av från plattan
  6. Sila pastan och vänd ner i skinksåsen
  7. Servera med pizzasallad ex. enligt standardrecept men se över alternativet på ingredienser (jag använder ex. äppelcidervinäger) http://www.ica.se/recept/klassisk-pizzasallad-716815/
  8. Servera gärna också med lite chilisås och vitlökssås som vi gjorde till den vuxna skaran här, vitlökssås finns det flera recept på i bloggen.