Fritt från ägg, mjölk, gluten och soja bl.a.
Ingredienser:
- 4dl kallt vatten
- 4dl mjölblandning (ex. 1dl majsmjöl. 1dl rismjöl. 1majsstärlelse o 1dl klibbrismjöl -går att variera massor
- 4g torrjäst eller ca 1/4 pkt färsk.
- 1-2msk sötning(sirap, socker, honung)
- 1/2tsk salt
- 1-2msk fiberhusk
- Valfritt: kokt ris, rivna morötter, riven zucchini etc.
Gör så här:
- Rör ner jästen i vattnet. Tillsätt sötning och salt samt till sist fiberhusk som man rört ihop med mjölblandningen . Rör till smet. Blir lös. Tillsätt sist önskad smaksättning eller rivna grönsaker alt. kokad ris.
- Låt jäsa 2h. Sväller.
- Ta klumpar av önskad storlek. Använd välmjölade händer och vänd runt degklumparna i mjöl tills hanterbara . Platta ut tunnt o nagga.
- Grädda i 200grader tills färg. Låt svalna under bakduk när klara
TIPS! Jag har även stekt tunnbröden i annan variant. Toppengott!
TIPS nr. 2! Går även att göra både som sådana här kakor eller jättetunnt utkavlat på plåt som fyrkant, dela upp i rektanglar. När klart har man färdiga tunnbröd till tunnbrödsrulle.