Fritt från ägg, mjölk, gluten och soja bl.a.

Ingredienser:

  • 4dl kallt vatten
  • 4dl mjölblandning (ex. 1dl majsmjöl. 1dl rismjöl. 1majsstärlelse o 1dl klibbrismjöl -går att variera massor
  • 4g torrjäst eller ca 1/4 pkt färsk.
  • 1-2msk sötning(sirap, socker, honung)
  • 1/2tsk salt
  • 1-2msk fiberhusk
  • Valfritt: kokt ris, rivna morötter, riven zucchini etc.

Gör så här:

  1. Rör ner jästen i vattnet. Tillsätt  sötning och salt samt till sist fiberhusk som man rört ihop med mjölblandningen . Rör till smet. Blir lös. Tillsätt sist önskad smaksättning eller rivna grönsaker alt. kokad ris.
  2. Låt jäsa 2h. Sväller.
  3. Ta klumpar av önskad storlek. Använd välmjölade händer och vänd runt degklumparna i mjöl tills hanterbara . Platta ut tunnt o nagga.
  4. Grädda i 200grader tills färg. Låt svalna under bakduk när klara

TIPS! Jag har även stekt tunnbröden i annan variant. Toppengott!

TIPS nr. 2! Går även att göra både som sådana här kakor eller jättetunnt utkavlat på plåt som fyrkant, dela upp i rektanglar. När klart har man färdiga tunnbröd till tunnbrödsrulle.