Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Glassmaskinen är alltså som en gåva från himlennför en multiallergifamilj. Glass från grunden på 1h. Fast egentligen var ju glassmaskinen en gåva från er, mina följare ? Glass går även att göra utan glassmaskin förstås men har man behovet kan jag verkligen rekommendera en maskin. Nu till det här fina receptet på Polkaglass. Så julig och god ?

Du behöver:

  • 2,5 dl kokosmjölk (ren asiatisk och tillsatsfri) eller annan växtdryck
  • 2,5 dl kokosgrädde (ren asiatisk och tillsatsfri) eller annan växtgrädde
  • 1 dl krossade polkagrisar (går att byta mot sötning och pepparmyntsolja MEN glukossirapen i polkagrisar gör också glassen mindre isig).
  • 1/2 dl sirap
  • valfritt om det önskas mer sötning, jag tycker absolut inte att det behövs.
  • 1-2 nypor salt
  • livsmedelsfärg av kosmetiska skäl
  • eventuellt krossade polkagrisar för topping

Gör så här:

  1. Blanda samman alla ingredienser förutom livsmedelsfärg i en kastrull och koka upp.
  2. Låt allt smälta samman under omrörning, se till att röra om så att godiset inte bränns i botten.
  3. När allt smält och värmts, smaka av.
  4. Ta sedan av från plattan och låt svalna.
  5. Färga efter eget tycke.
  6. Kör i glassmaskin alternativt frys in i bytta, vispa om i byttan var 20:e minut tills stelnad. Tar totalt kanske 6h.
  7. Precis när glassen börjat stelna kan man eventuellt ta av lite av glassen och färga för ännu starkare färg, sen blanda tillbaka och ringla runt för effektfull kontrast. Toppa eventuellt med mer polkagriskross.
  8. Servera. Om glassen varit fryst väldigt länge kan man eventuellt behöva ta ut en liten stund innan servering för att låta mjukna innan servering.