popcornkex

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

En variant på fröknäcke men med massa smak och krisp av popcorn.

Du behöver:

  • 2dl majsmjöl
  • Knappt 1 dl linfrön
  • 2dl kokhett vatten
  • 0,5dl olja (jag använder rapsolja med smörsmak på fuskvis för än mer smak av ”smörpopcorn”)
  • 0,5tsk salt
  • 6dl hackade popcorn (kör lätt i matberedare eller hacka grovt med kniv)

Gör så här:

  1. Blanda samman majsmjöl, linfrön och salt
  2. Häll på vattnet och rör om
  3. Låt svalna
  4. Rör ner ca 4-5dl popcorn
  5. Bred ut smeten tunt på bakplåtspapper
  6. Skåra gärna med kniv för att lättare kunna bryta jämstora bitar när väl klart
  7. Strö på resten av popcornen, tryck ev. ner dom lite lätt i den utplattade smeten
  8. Grädda mitt i ugnen i 150 grader i ca. 24minuter
  9. Ta ut för att svalna
  10. Bryt i bitar