Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
En variant på fröknäcke men med massa smak och krisp av popcorn.
Du behöver:
- 2dl majsmjöl
- Knappt 1 dl linfrön
- 2dl kokhett vatten
- 0,5dl olja (jag använder rapsolja med smörsmak på fuskvis för än mer smak av ”smörpopcorn”)
- 0,5tsk salt
- 6dl hackade popcorn (kör lätt i matberedare eller hacka grovt med kniv)
Gör så här:
- Blanda samman majsmjöl, linfrön och salt
- Häll på vattnet och rör om
- Låt svalna
- Rör ner ca 4-5dl popcorn
- Bred ut smeten tunt på bakplåtspapper
- Skåra gärna med kniv för att lättare kunna bryta jämstora bitar när väl klart
- Strö på resten av popcornen, tryck ev. ner dom lite lätt i den utplattade smeten
- Grädda mitt i ugnen i 150 grader i ca. 24minuter
- Ta ut för att svalna
- Bryt i bitar