![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2019/11/5EBAD91D-9B95-49C1-9306-40A571AA5369-scaled.jpeg?resize=600%2C400&ssl=1)
![](https://i1.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2019/11/5EBAD91D-9B95-49C1-9306-40A571AA5369.jpeg?fit=676%2C507&ssl=1)
Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Hemmagjorda potatisbullar. SÅ enkelt och SÅ gott. Även svinnsmart när man gör det av överblivna potatisar. Dessutom stenkoll på innehållet ? Mått och resultat kan variera en aning beroende av potatissorter och val av mjöl men går att variera oerhört.
6 normalstora plättar
Du behöver:
- 3 dl finriven eller slarvigt mosad kokt kall potatis, bäst resultat tycker jag att man får med en fast potatissort men det går utmärkt även med mjölig
- 1 dl valfri vätska, vatten duger bra
- 2 msk valfritt mjöl (ex bovete, hirs, majs, ris etc)
- salt/peppar efter eget tycke men ca. 2 krm salt o 1 krm svartpeppar
- 1/2 tsk bakpulver
- olja för stekning
![](https://i2.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2019/11/4DFDADD1-A2F4-44A7-9708-93607A053379.jpeg?fit=676%2C507&ssl=1)
Gör så här:
- Blanda den rivna potatisen med vätskan och kryddningen (Går även att ta ett redan färdigt mos)
- Rör ner mjölet och bakpulvret, resultatet bör bli en tjock smet
- Låt smeten vila några minuter
- Stek plättar i en medelvarm oljad panna, vänd INTE för tidigt utan låt undersidan få yta innan vändning
- Låt plättarna vila lite innan servering
- Går att förbereda och frysa för servering annan dag
![](https://i2.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2019/11/5853FD76-7DA1-4AF9-B42F-6B9E9DF8833B.jpeg?fit=676%2C507&ssl=1)
![](https://i1.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2019/11/2E5FE2F1-D15F-49D2-ADFB-BF4396E4B626.jpeg?fit=676%2C507&ssl=1)