Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Du behöver:
- 1kg potatis, helst mjölig sort
- 1 dl kokosmjölk (ren asiatisk, tillsatsfri)
- 1 dl vatten (eventuellt mer beroende på potatissort)
- 50 g mjölkfritt margarin, gärna en bredbar eller flytande variant -jag kör Floras bredbara
- 1 tsk örtsalt (annars blandning salt och kryddning, jag gillar verkligen lökpulvret i örtsaltet)
- svartpeppar efter smak
Gör så här:
- Skala potatis och koka tills den mjuknat (du kan dela potatisen i bitar för kortare koktid)
- Smält margarinet med kokosmjölken
- Häll av vattnet på potatisen och mosa/pressa potatisen antingen med potatispress (jag föredrar tveklöst detta) eller gaffel exempelvis.
- Tillsätt margarinblandningen och sen vattnet under omrörning (vispa/rör runt eller mixa) tills du är nöjd med konsistensen
- Krydda
- Jag brukar ringla över lite riktigt fin olivolja vid servering