Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Du behöver:

  • 1kg potatis, helst mjölig sort
  • 1 dl kokosmjölk (ren asiatisk, tillsatsfri)
  • 1 dl vatten (eventuellt mer beroende på potatissort)
  • 50 g mjölkfritt margarin, gärna en bredbar eller flytande variant -jag kör Floras bredbara
  • 1 tsk örtsalt (annars blandning salt och kryddning, jag gillar verkligen lökpulvret i örtsaltet)
  • svartpeppar efter smak

Gör så här:

  1. Skala potatis och koka tills den mjuknat (du kan dela potatisen i bitar för kortare koktid)
  2. Smält margarinet med kokosmjölken
  3. Häll av vattnet på potatisen och mosa/pressa potatisen antingen med potatispress (jag föredrar tveklöst detta) eller gaffel exempelvis.
  4. Tillsätt margarinblandningen och sen vattnet under omrörning (vispa/rör runt eller mixa) tills du är nöjd med konsistensen
  5. Krydda
  6. Jag brukar ringla över lite riktigt fin olivolja vid servering