Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
En underbart krämig, smakrik och enkel vegansk och allergivänlig variant på klassisk potatissallad.
Du behöver:
- 1-1,5 satser majo
- 1-2 tsk senap
- 1 späd stjälk selleri (går att utesluta), finhackad
- 2 msk kapris, hackad
- 1 liten gul lök eller 10 cm av det vita från en purjolök, finhackat
- 1 grönt äpple, skalad och hackad i småbitar
- 500g kokt kall potatis, med eller utan skal -gärna någon delikatessvariant så som mandelpotatis delad i kuber
- Salt
- Peppar
- olivolja
- 1 näve Hackad persilja eller basilika
Gör så här:
- Blanda samman allt utom potatisen
- Vänd ner potatisen
- Låt gärna stå allt ifrån någon timme till någon dag för att smakerna verkligen ska sätta sig
- Salta och peppra efter tycke
- Toppa med persilja/basilika och olivolja