Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

En underbart krämig, smakrik och enkel vegansk och allergivänlig variant på klassisk potatissallad.

Du behöver:

  • 1-1,5 satser majo
  • 1-2 tsk senap
  • 1 späd stjälk selleri (går att utesluta), finhackad
  • 2 msk kapris, hackad
  • 1 liten gul lök eller 10 cm av det vita från en purjolök, finhackat
  • 1 grönt äpple, skalad och hackad i småbitar
  • 500g kokt kall potatis, med eller utan skal -gärna någon delikatessvariant så som mandelpotatis delad i kuber
  • Salt
  • Peppar
  • olivolja
  • 1 näve Hackad persilja eller basilika

Gör så här:

  1. Blanda samman allt utom potatisen
  2. Vänd ner potatisen
  3. Låt gärna stå allt ifrån någon timme till någon dag för att smakerna verkligen ska sätta sig
  4. Salta och peppra efter tycke
  5. Toppa med persilja/basilika och olivolja