Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Vegansk.

Jag är ju en sån där person som älskar att ta tillvara och inte kasta mat. Därför kommer här ett tips som passar perfekt i dessa Halloweentider. Innanmätet från pumpan som karvats fungerar som bas i denna underbara kaka. Du kan förstås baka den även under andra tider men just nu passar den perfekt för att slippa kasta mat i onödan.

Du behöver:

kakan

  • 3 dl rå puré av pumpa, mixa bara samman innanmätet och urskrap + bortkarvat kött (utan frön och skal) till en puré. Räcker det inte riktigt till så karva ur mer av pumpan bara.
  • 1 dl smält mjölkfritt margarin
  • 1 dl kokosmjölk eller vatten
  • 1 tsk vinäger
  • 1,5 dl socker
  • 5 dl mjölblandning (ex. 1,5 dl vardera av majsmjöl och rismjöl/hirsmjöl samt 2 dl majsstärkelse men går att variera, ett annat alternativ är ca 4 dl bovetemjöl enbart istället)
  • 1 tsk xanthangummi
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1/2 tsk mald kardemumma
  • 1 krm riven muskot
  • 2 krm mald nejlika
  • nåhot att smöra och bröa en form med (ex olja/margarin + majsmjöl) alternativt bakplåtspapper

glasyren

  • 200g Violife spread naturell
  • 3 dl florsocker
  • skal från 1 citron

Gör så här:

  1. Blanda samman alla våta ingredienser och sockret
  2. Blanda sist ner alla resterande torra ingredienser (sikta gärna) och rör till en jämn smet
  3. Häll ner i smörad o bröad alternativt bakplåtspappersklädd form på ca 25/30 x 25/30 cm och grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter
  4. Ta ut och låt svalna helt
  5. Blanda samman ingredienserna till toppingen, jag föredrar att mixa ingredienserna för slätare resultat
  6. Bred ut på kakan
  7. Strö eventuellt över strössel