Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt.

Vegomagasinet som inspiration men här med allergianpassning också. Servera ex med falsk gräddfil och schiracha som jag gjorde här. Eller bara med lingonsylt och råkost.

2-4 portioner

Du behöver:

  • 2 dl vätska, ex 1 dl vardera av kokosmjölk (asiatisk och ren tillsatsfri) och vatten eller bara 2 dl valfri växtdryck (vatten går också bra)
  • 3 msk majsmjöl
  • 3 msk majsstärkelse
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1/2 tsk xanthangummi
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk kala namak /svavelsalt -ger äggsmak eller örtsalt
  • 1 msk b-jäst -går att skippa 
  • 2 krm gurkmeja (går att minska eller öka, ger enbart färg)
  • 2 msk olivolja eller annan valfri olja 
  • 1 hel stor purjolök
  • olja för stekning

falsk gräddfil

  • 50/50 vegansk majonnäs och violife creamy spread av naturell smak

Gör så här:

  1. Strimla purjolöken och tvätta av den från sand/jord
  2. Stek upp purjon i olja tills den mjuknar och blir glansig, ta av och låt svalna
  3. Vispa iordning resterande ingredienser till smeten, torra först för sig och våta för sig och vispa sen samman
  4. Rör ner purjolöken
  5. Stek i oljad medelvarm panna eller plättlagg tills gyllenbruna och fasta
  6. Mixa samman ingredienserna till den falska gräddfilen, servera.