Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja.
En svensk sommar i glassformat. Servera gärna med rabarberkompott och stekt smuldeg ? för en riktigt lyxig sommardessert.
Du behöver:
- 1 liter skurna rabarber
- 3 dl vatten
- 2 dl socker (går förstås att minska)
- 1/2 dl glukossirap (kolla ursprung, kan utvinnas ur bl.a vete men även majs) eller vit sirap (lite sämre effekt för att få mjuk glass)
- 1 vaniljstång
- 2 dl kokosgrädde (ren asiatisk och tillsatsfri för att inte ge kokossmak)
Gör så här:
- Dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna
- Blanda vaniljkärnorna och stången med resterande ingredienser
- Koka upp och låt koka tills rabarbern är helt mjuk och faller samman
- Ta ut vaniljstången och mixa slät
- Kör i glassmaskin eller i bunke i frysen men om du inte har glassmaskin bör du vispa runt i skålen ca var 15-20:e minut dom första timmarna för att röra ner lite luft