Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja.

En svensk sommar i glassformat. Servera gärna med rabarberkompott och stekt smuldeg ? för en riktigt lyxig sommardessert.

Du behöver:

  • 1 liter skurna rabarber
  • 3 dl vatten
  • 2 dl socker (går förstås att minska)
  • 1/2 dl glukossirap (kolla ursprung, kan utvinnas ur bl.a vete men även majs) eller vit sirap (lite sämre effekt för att få mjuk glass)
  • 1 vaniljstång
  • 2 dl kokosgrädde (ren asiatisk och tillsatsfri för att inte ge kokossmak)

Gör så här:

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna
  2. Blanda vaniljkärnorna och stången med resterande ingredienser
  3. Koka upp och låt koka tills rabarbern är helt mjuk och faller samman
  4. Ta ut vaniljstången och mixa slät
  5. Kör i glassmaskin eller i bunke i frysen men om du inte har glassmaskin bör du vispa runt i skålen ca var 15-20:e minut dom första timmarna för att röra ner lite luft