![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2020/07/5BDA8C39-45A0-4E94-8D63-7B8807C16387-scaled.jpeg?resize=600%2C400&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2020/07/5BDA8C39-45A0-4E94-8D63-7B8807C16387-scaled.jpeg?fit=676%2C507&ssl=1)
Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja.
En svensk sommar i glassformat. Servera gärna med rabarberkompott och stekt smuldeg ? för en riktigt lyxig sommardessert.
Du behöver:
- 1 liter skurna rabarber
- 3 dl vatten
- 2 dl socker (går förstås att minska)
- 1/2 dl glukossirap (kolla ursprung, kan utvinnas ur bl.a vete men även majs) eller vit sirap (lite sämre effekt för att få mjuk glass)
- 1 vaniljstång
- 2 dl kokosgrädde (ren asiatisk och tillsatsfri för att inte ge kokossmak)
Gör så här:
- Dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna
- Blanda vaniljkärnorna och stången med resterande ingredienser
- Koka upp och låt koka tills rabarbern är helt mjuk och faller samman
- Ta ut vaniljstången och mixa slät
- Kör i glassmaskin eller i bunke i frysen men om du inte har glassmaskin bör du vispa runt i skålen ca var 15-20:e minut dom första timmarna för att röra ner lite luft
![](https://i1.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2020/07/75573FA6-7491-4F52-9255-EA1E04A1594A-scaled.jpeg?fit=676%2C507&ssl=1)