Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

En ljuvlig kycklingrätt med mycket smak av vår/sommar. Du kan förstås ta kalkon istället.

4 portioner

Du behöver:

  • 4 kycklingbröstfileer
  • det gröna från en späd purjolök
  • 4 rabarberstjälkar, gärna dom mer späda och mindre träiga (för utseendet skull dessutom bättre med röda stjälkar)
  • 1 citron
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 dl chilisås (eller passerade tomater)
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1 msk senap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl vatten
  • 1 msk honung
  • hackad röd chili, valfritt
  • salt
  • peppar
  • olja för stekning

Gör så här:

  1. Dela varje kycklingfilé i något mindre bitar, ex 3 bitar av vardera
  2. Salta och peppra
  3. Skär rabarberna i 5 cm stora bitar och dela på längden
  4. Ta hälften av rabarberna (gärna dom minst fina) och koka upp med 1 dl vatten och 1msk honung till en sörja -sila och behåll bara saften (du får här ungefär 1dl rabarbersaft och skulle i teorin kunna använda annan rabarbersaft om du har tillgång)
  5. Fräs yta på kycklingen i en het olja stekpanna
  6. Tillsätt hälften av den finhackade purjolöken samt alla rabarberstjälkar (som blev kvar efter att du kokat saft på andra hälften) samt skalet från citronen
  7. Blanda samman alla våta ingredienser (kokosmjölk, vinäger, senap, chilisås och rabarbersaften -pressa även i vitlöken
  8. Häll vätskan i pannan och sänk värmen något
  9. Låt puttra i ca. 10 (tills kycklingen är färdigtillagad) -beror lite på storleken av kycklingbitarna
  10. Häll över saft från ca. 1/3 av citronen och toppa med resten av purjolöken vid servering
  11. Servera gärna med ris och en grönsallad