Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

4 personer

Du behöver:

  • 250g okokt glutenfri pasta
  • 500g råa (helst) skalade stora räkor
  • olja för stekning
  • valfri mängd färsk chili (eller skippa) 1-5st beroende på önskad mängd hetta ?, jag kör Max ??
  • valfri mängd vitlöksklyftor, minst 1 anser jag men 2-3 gärna (går dock att skippa)
  • salt
  • peppar
  • 2 dl soltorkade tomater, blötlagda eller gärna marinerade men avrunna
  • 2,5 dl kokosmjölk (garants asiatiska och tillsatsfria)
  • 2 tsk vinäger, balsamico om ni tål -annars fungerar äppelcidervinäger
  • 1 kruka basilika
  • 2 dl pastavatten från pastauppkoket
  • olja för stekning

Gör så här:

  1. Börja med att sätta pasta på kokning enligt anvisning
  2. Hetta upp en panna med olja, tillsätt hackad chili och pressad/riven vitlök
  3. Fräs tills lite gyllenbrun färg på vitlöken
  4. Tillsätt räkorna och fräs för yta eller tills rosa (inte för länge)
  5. Salta och peppra
  6. Ta av räkorna
  7. Mixa samman kokosmjölk, soltorkad tomat, vinäger och hälften av basilikan
  8. Häll på såsen och låt koka upp
  9. Tillsätt 2 dl pastavatten (när den börjat bli grumlig och därmed funkar att reda med)
  10. Låt såsen koka och tjockna
  11. Häll av pastan
  12. Tillsätt pasta, räkor och resten av basilikan till såsen.
  13. Servera!