![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2020/12/6DFB557B-7ADC-4D2A-82B1-A635064456C9-scaled.jpeg?resize=600%2C400&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2020/12/6DFB557B-7ADC-4D2A-82B1-A635064456C9.jpeg?resize=819%2C1024&ssl=1)
Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
4 personer
Du behöver:
- 250g okokt glutenfri pasta
- 500g råa (helst) skalade stora räkor
- olja för stekning
- valfri mängd färsk chili (eller skippa) 1-5st beroende på önskad mängd hetta ?, jag kör Max ??
- valfri mängd vitlöksklyftor, minst 1 anser jag men 2-3 gärna (går dock att skippa)
- salt
- peppar
- 2 dl soltorkade tomater, blötlagda eller gärna marinerade men avrunna
- 2,5 dl kokosmjölk (garants asiatiska och tillsatsfria)
- 2 tsk vinäger, balsamico om ni tål -annars fungerar äppelcidervinäger
- 1 kruka basilika
- 2 dl pastavatten från pastauppkoket
- olja för stekning
Gör så här:
- Börja med att sätta pasta på kokning enligt anvisning
- Hetta upp en panna med olja, tillsätt hackad chili och pressad/riven vitlök
- Fräs tills lite gyllenbrun färg på vitlöken
- Tillsätt räkorna och fräs för yta eller tills rosa (inte för länge)
- Salta och peppra
- Ta av räkorna
- Mixa samman kokosmjölk, soltorkad tomat, vinäger och hälften av basilikan
- Häll på såsen och låt koka upp
- Tillsätt 2 dl pastavatten (när den börjat bli grumlig och därmed funkar att reda med)
- Låt såsen koka och tjockna
- Häll av pastan
- Tillsätt pasta, räkor och resten av basilikan till såsen.
- Servera!
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2020/12/6EEA0706-7A1A-403C-9D2B-510BB4A2537B.jpeg?resize=768%2C1024&ssl=1)