Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a
Du behöver:
- 3-4 dl skalade räkor
- 1/2 litet rött äpple
- 1 liten rödlök (spara också skalet)
- 1 msk ättika
- 2 msk socker (går att skippa utan problem)
- 1dl vatten
- 5 vitpepparkorn
- ev. röd/rosa färg i form av en skiva rödbeta (eller lite lag ur inlagda rödbetor) eller karamellfärg
- 1 sats vegansk majonnäs enligt receptet HÄR
- 1 msk hackad dill (eller persilja för den som hellre gillar det)
- 1 msk chilisås
- salt
- peppar
Gör så här:
- Förbered majonnäsen och ställ för att kylas
- Finhacka lök och äpple (verkligen till små kuber).
- Koka upp vatten med (eller utan) socker och ättika och häll över löken, äpplet, lökskalet (ger färg) och vitpepparkornen. Tillsätt även ev. färgning enligt förslag
- Låt äpplet och löken stå och dra någon timme och sila sen av (kasta pepparkornen, skalet och ev. rödbetsskiva)
- Blanda räkor och äpple/lök med majonnäsen, chilisåsen och dillen
- Smaka av med salt och peppar
- Klart!
- Förbered dock gärna i förväg och låt stå några timmar eller någon dag för bättre smak (håller dock även väldigt länge i kylen om man använt inlagda räkor)