Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a

Du behöver:

  • 3-4 dl  skalade räkor
  • 1/2 litet rött äpple
  • 1 liten rödlök (spara också skalet)
  • 1 msk ättika
  • 2 msk socker (går att skippa utan problem)
  • 1dl vatten
  • 5 vitpepparkorn
  • ev. röd/rosa färg i form av en skiva rödbeta (eller lite lag ur inlagda rödbetor) eller karamellfärg
  • 1 sats vegansk majonnäs enligt receptet HÄR
  • 1 msk hackad dill (eller persilja för den som hellre gillar det)
  • 1 msk chilisås
  • salt
  • peppar

Gör så här:

  1. Förbered majonnäsen och ställ för att kylas
  2. Finhacka lök och äpple (verkligen till små kuber).
  3. Koka upp vatten med (eller utan) socker och ättika och häll över löken, äpplet, lökskalet (ger färg)  och vitpepparkornen. Tillsätt även ev. färgning enligt förslag
  4. Låt äpplet och löken stå och dra någon timme och sila  sen av (kasta pepparkornen, skalet och ev. rödbetsskiva)
  5. Blanda räkor och äpple/lök med majonnäsen, chilisåsen och dillen
  6. Smaka av med salt och peppar
  7. Klart!
  8. Förbered dock gärna i förväg och låt stå några timmar eller någon dag för bättre smak (håller dock även väldigt länge i kylen om man använt inlagda räkor)