\"rullrån\"

Fritt från ägg, mjölk, gluten och soja bl.a.

Ingredienser:

  • 3dl mjöl (Ex 1 dl vardera av majs- och ris-/hirsmjöl + majsstärkelse)
  • 1 dl socker
  • ca 0,5-1tsk vardera av bakpulver och xantangummi
  • 1,5 dl vatten
  • 100g smält margarin eller 1 dl olja (raps exempelvis)

Rör ihop torra ingredienser. Tillsätt vattnet och blanda till smet. Tillsätt sist margarinet och blanda. Grädda enligt anvisning i rånjärn men se till att rånet inte står på MAX. Forma över upp-och-nervända muggar för bägare eller med kon för strut. Rullrån rullar man lätt med hjälp av en bakduk för att skydda händerna från värmen. Låt kallna och stelna. Går att spara i försluten kakburk.

 

\"\"
Rånsmeten går både att färga och smaksätta