Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Även fritt från vanlig potatis eftersom att det inte tåls här hemma.

2-3 portioner

Du behöver:

  • 3 stora morötter
  • 1 stor sötpotatis
  • 1 gul lök
  • 1 msk vatten
  • 1 dl majsstärkelse
  • salt
  • peppar
  • Jag kryddar även gärna med 1-2 tsk finriven färsk ingefära men det går att utesluta
  • 1 näve finhackad spenat är heller inte helt fel
  • Olja för stekning

Gör så här:

  1. Skala och grovriv grönsakerna
  2. Vad gäller löken, krama ur saften
  3. Blanda grönsakerna först med salta och peppar, låt stå några minuter (drar ur lite vätska)
  4. Tillsätt vattnet och sist stärkelsen och rör allt till kletig röra
  5. Stek i medelvarm till het panna i olja, ta en näve och lätt i pannan -platta till ordentligt så det blir tätt utan luftspaltar
  6. Klart!
  7. Servera gärna med lingonsylt/rårörda lingon eller rårörda tranbär, råkost och eventuellt knaperstekt bacon eller bara som det är som tillbehör till en köttbit eller kyckling exempelvis