Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja. Nötfritt och veganskt.
En bakelse som är som en blandning mellan muffins och mazarin. Underbart saftig och med lätt smak av kanel i kombination med mandelsmak och lite hallonfyllning, dock min variant helt utan någon äkta allergen mandel -all smak ur essens, gott men riskfritt.
10-12 st
Du behöver:
- 150 g mjölkfritt margarin
- 2 dl socker
- 1 dl kokosmjölk
- 1 dl solrosfrömjöl/malda solrosfrön (mandel för den som tål)
- 1 dl majsmjöl
- 1 dl majsstärkelse
- 1,5 dl majsströbröd
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk kanel
- 2 krm mandelessense
- något att smöra och bröa styckformar med, alternativ formar som inte behöver smörjas
topping
- 1 dl hallonsylt
- 1 dl florsocker
- 1/2 msk vatten
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda samman margarin och socker, tillsätt kokosmjölk och kanel + mandelessense.
- Tillsätt alla torra ingredienser förutom ströbrödet och rör till en homogen smet.
- Vändning ströbrödet också.
- Fördela smet i formar, gör en grop i mitten och fördela i hallonsylten. Spara eventuellt lite sylt för att toppa med efter gräddning.
- Grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Ta ut och låt svalna.
- Blanda samman kristyr av florsocker och vatten, dekorera bakelserna med kristyr och eventuellt lite mer sylt när avsvalnade.
- Ät som dom är eller ännu hellre, med vegansk grädde.