Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja. Nötfritt och veganskt.

En bakelse som är som en blandning mellan muffins och mazarin. Underbart saftig och med lätt smak av kanel i kombination med mandelsmak och lite hallonfyllning, dock min variant helt utan någon äkta allergen mandel -all smak ur essens, gott men riskfritt.

10-12 st

Du behöver:

  • 150 g mjölkfritt margarin
  • 2 dl socker
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 dl solrosfrömjöl/malda solrosfrön (mandel för den som tål)
  • 1 dl majsmjöl
  • 1 dl majsstärkelse
  • 1,5 dl majsströbröd
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 2 krm mandelessense
  • något att smöra och bröa styckformar med, alternativ formar som inte behöver smörjas

topping

  • 1 dl hallonsylt
  • 1 dl florsocker
  • 1/2 msk vatten

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda samman margarin och socker, tillsätt kokosmjölk och kanel + mandelessense.
  3. Tillsätt alla torra ingredienser förutom ströbrödet och rör till en homogen smet.
  4. Vändning ströbrödet också.
  5. Fördela smet i formar, gör en grop i mitten och fördela i hallonsylten. Spara eventuellt lite sylt för att toppa med efter gräddning.
  6. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Ta ut och låt svalna.
  7. Blanda samman kristyr av florsocker och vatten, dekorera bakelserna med kristyr och eventuellt lite mer sylt när avsvalnade.
  8. Ät som dom är eller ännu hellre, med vegansk grädde.