![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2021/03/E99532E6-1333-4E5E-9641-E0067413D1E7.jpeg?resize=600%2C400&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2021/03/E99532E6-1333-4E5E-9641-E0067413D1E7-1024x768.jpeg?resize=1024%2C768&ssl=1)
Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Du behöver:
- 100 g margarin
- 0,75 dl socker
- 2 dl mjölblandning (1 dl majsmjöl, 1 dl majsstärkelse)
- 1 tsk vaniljsocker
- 1/2 tsk xanthan
- 1,5 tsk bakpulver
- 1/2-1 dl russin
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2021/03/7DC6D4AF-0E1D-4943-958F-447CF1023C55.jpeg?resize=1024%2C768&ssl=1)
Gör så här:
- Blanda samman socker och margarin för sig och alla resterande torra ingredienser för sig
- Blanda samman torra och våta ingredienser och rör ihop till en deg
- Arbeta in russinen
- Dela i 12 bitar, rulla bollar, lägg på bakplåtspappersklädd plåt och platta till lite
- Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 12 minuter
- Kan även få torka i ugnen på eftervärme, stäng bara av
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2021/03/EC85ACD0-068E-4800-9503-F6868C36B0C5.jpeg?resize=1024%2C768&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2021/03/2AFD3895-C3D3-4D8E-934F-6616718117AE.jpeg?resize=1024%2C772&ssl=1)