Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Inspiration från Jennys matblogg men allergimodifiering samt en extra touch med apelsinskalen. Saffran och apelsin passar verkligen SÅ bra ihop =)

Du behöver:

  • 3 dl socker
  • 3 dl kokosmjölk (utan tillsatser)
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 3 msk ljus sirap
  • 1 kuvert saffran (0,5g)
  • 200g vit mjölkfri choklad
  • kanderade apelsinskal från 2 små eller 1 stor apelsin (se recept HÄR)

Gör så här:

  1. Lägg alla ingredienser förutom apelsinskal, chokladen och saffran i en kastrull
  2. Koka upp, sänk temperaturen och låt småputtra tills kolan når 120 grader, eller tills den klarar kulprovet (går att forma till kula efter att du droppat i kallt vatten)
  3. Under tiden kan du förbereda apelsinskalen enligt receptet ovan
  4. Ta av från plattan
  5. Tillsätt saffran och den vita chokladen som du hackat/brytit i bitar
  6. Rör runt tills du har en homogen blandning
  7. Häll upp i en bakplåtspappersklädd form (ungefär 15 x 25 cm blir bra i storlek)
  8. Låt svalna en aning
  9. När det börjat svalna och ytan börjat stelna lite kan du lägga på apelsinskalen
  10. Låt svalna helt och ställ sen i kylen över natten för att stelna
  11. Skär upp