Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Inspiration från Jennys matblogg men allergimodifiering samt en extra touch med apelsinskalen. Saffran och apelsin passar verkligen SÅ bra ihop =)
Du behöver:
- 3 dl socker
- 3 dl kokosmjölk (utan tillsatser)
- 2 tsk vaniljpulver
- 3 msk ljus sirap
- 1 kuvert saffran (0,5g)
- 200g vit mjölkfri choklad
- kanderade apelsinskal från 2 små eller 1 stor apelsin (se recept HÄR)
Gör så här:
- Lägg alla ingredienser förutom apelsinskal, chokladen och saffran i en kastrull
- Koka upp, sänk temperaturen och låt småputtra tills kolan når 120 grader, eller tills den klarar kulprovet (går att forma till kula efter att du droppat i kallt vatten)
- Under tiden kan du förbereda apelsinskalen enligt receptet ovan
- Ta av från plattan
- Tillsätt saffran och den vita chokladen som du hackat/brytit i bitar
- Rör runt tills du har en homogen blandning
- Häll upp i en bakplåtspappersklädd form (ungefär 15 x 25 cm blir bra i storlek)
- Låt svalna en aning
- När det börjat svalna och ytan börjat stelna lite kan du lägga på apelsinskalen
- Låt svalna helt och ställ sen i kylen över natten för att stelna
- Skär upp