![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2021/12/0428C396-6219-48D7-9250-F6500023AC59.jpeg?resize=600%2C400&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2021/12/0428C396-6219-48D7-9250-F6500023AC59.jpeg?resize=893%2C1024&ssl=1)
Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt.
Det här är det ultimata sättet att göra ett annars ganska vanligt och ändå juligt recept riktigt ”extra-allt-julig”. Smaksätt risgrynsgröten med saffran, servera med kardemummasmakande ”mjölk” och björnbärssylt.
Du behöver:
- Risgrynsgröt enligt recept HÄR eller HÄR (men skippa äpplet i det sistnämnda receptet).
0,5-1 g saffran att använda i slutet av grötkokningen - iskall kardemumma mjölk enligt recept HÄR eller annan valfri växtdryck smaksatt med mald kardemumma
- Björnbärssylt eller björnbär uppkokade med valfri mängd och sort av sötning
Servera!!!
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2021/12/E482AA31-06DD-4E55-B93A-E9F59CF44CC2-893x1024.jpeg?resize=893%2C1024&ssl=1)