Fritt från mjölk, ägg, gluten, soja och nötter bl.a. Veganskt.
En mjuk klassisk saffranskaka. Så enkel. Så god.
Du behöver:
- 1 paket saffran (0,5 )
- 4 dl mjölblandning (ex. 2dl majsmjöl, 1dl hirsmjöl/rismjöl, 1dl majsstärkelse)
- 1tsk xanthangummi
- 1 1/2 dl socker
- 1 krm mald kardemumma
- 2,5 tsk bakpulver
- 1/2 dl neutral olja
- 1dl vatten eller valfri växtdryck
- 1 dl färskpressad apelsinsaft (eller apelsinjuice, går även att byta mot mer vatten/växtdryck)
- Pärlsocker
- något att smöra och bröa en form med
Du behöver:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Blanda samman alla torra ingredienser för sig och alla våta för sig
- Rör samman, vispa till en homogen smet
- Häll i smörad och bröad form
- Strö på pärlsocker
- Grädda mitt i ugnen i 30 minuter
- Ta ut, låt svalna. Servera.