Fritt från mjölk, ägg, gluten, soja och nötter bl.a. Veganskt.

En mjuk klassisk saffranskaka. Så enkel. Så god.

Du behöver:

  • 1 paket saffran (0,5 )
  • 4 dl mjölblandning (ex. 2dl majsmjöl, 1dl hirsmjöl/rismjöl, 1dl majsstärkelse)
  • 1tsk xanthangummi
  • 1 1/2 dl socker 
  • 1 krm mald kardemumma
  •  2,5 tsk bakpulver 
  • 1/2 dl neutral olja 
  • 1dl vatten eller valfri växtdryck
  • 1 dl färskpressad apelsinsaft (eller apelsinjuice, går även att byta mot mer vatten/växtdryck)
  • Pärlsocker
  • något att smöra och bröa en form med

Du behöver:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Blanda samman alla torra ingredienser för sig och alla våta för sig
  3. Rör samman, vispa till en homogen smet
  4. Häll i smörad och bröad form
  5. Strö på pärlsocker
  6. Grädda mitt i ugnen i 30 minuter
  7. Ta ut, låt svalna. Servera.