Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
4-6portioner
Du behöver:
- 300g köttfärs
- 2 stora morötter
- 2 stor sötpotatis
- 1 gul lök
- 3st. stjälkar av selleri
- 1 stor fänkål
- saften från 1/2 citron
- 1burk/tetra ca. 400g krossade tomater
- 2dl kokosmjölk
- 5-7dl buljong/vatten+salt om du inte har
- 1 lagerblad
- 1pkt saffran
- 5 vitpepparkorn
- salt
- svartpeppar
- 100g coktailtomater
- 1tsk vinäger
- ev. mer vatten (grönsakerna ska täckas helt)
- olja
fusk-aioli
- 1/2 sats veganmajonnäs enligt recept HÄR
- valfri mängd pressad vitlök
Gör så här:
- Hacka upp alla grönsaker i små kuber
- Lägg vitpepparkornen i en tesil om du vill slippa knapra på dom ur den färdiga soppan
- Hetta upp olja i en gryta
- Fräs köttfärsen tills brynt
- Tillsätt grönsakerna och fräs under omrörning under några minuter
- Tillsätt all vätska, lagerblad, saffran, vinäger, citronsaft, cocktailtomaterna och låt koka upp
- Sänk värmen och låt småputtra i ca. 20-30minuter (tills grönsakerna mjuknat)
- Krydda med salt och peppar efter smak och tycke
- Vispa ner pressad vitlök i veganmajonnäsen
- Servera!
Tips! Soppa är nästan godast att laga kvällen innan och sen kyla ner och låta stå kallt över natten, låta smakerna verkligen dra sig, för servering nästa dag.