Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Vegansk.
Årets bidrag till traditionen. Serveras med semmelkladdkaka. Mängder av mandelsmak men absolut ingen mandel. Inspiration till glassen kom från @ekotipset på instagram.
Du behöver:
- 2,5 dl kokosmjölk, Garants rosa
- 2,5 dl kokosgrädde, Garants lila
- 2 msk lönnsirap
- 2 msk socker (kokossocker går utmärkt)
- 2 tsk vaniljsocker eller vaniljessens
- 1 nypa salt
- 1/2-1 tsk mald kardemumma
- 2-3 krm bittermandelarom, du kan även ta en del mandelarom (om du har tillgång) och en del bittermandelarom (lätt att få tag i)
Gör så här:
- Vispa ihop samtliga ingredienser i en kastrull och koka upp, låt puttra några minuter
- Ta av och låt svalna
- Kör i glassmaskin (helt klart bäst resultat) alternativt häll upp i bunke och frys in (men då måste du röra om ungefär var 15-20:e minut dom flesta timmarna
- Kan med fördel tas ut 10 minuter innan servering om det varit fryst länge