Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Vegansk.

Årets bidrag till traditionen. Serveras med semmelkladdkaka. Mängder av mandelsmak men absolut ingen mandel. Inspiration till glassen kom från @ekotipset på instagram.

Du behöver:

  • 2,5 dl kokosmjölk, Garants rosa
  • 2,5 dl kokosgrädde, Garants lila
  • 2 msk lönnsirap
  • 2 msk socker (kokossocker går utmärkt)
  • 2 tsk vaniljsocker eller vaniljessens
  • 1 nypa salt
  • 1/2-1 tsk mald kardemumma
  • 2-3 krm bittermandelarom, du kan även ta en del mandelarom (om du har tillgång) och en del bittermandelarom (lätt att få tag i)

Gör så här:

  1. Vispa ihop samtliga ingredienser i en kastrull och koka upp, låt puttra några minuter
  2. Ta av och låt svalna
  3. Kör i glassmaskin (helt klart bäst resultat) alternativt häll upp i bunke och frys in (men då måste du röra om ungefär var 15-20:e minut dom flesta timmarna
  4. Kan med fördel tas ut 10 minuter innan servering om det varit fryst länge