Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
En paj med spröd botten, fyllning av gräddad falsk mandelmassa och topping av vegangrädde och spröda toppar.
Du behöver:
Degen
- 1 sats pajdeg enligt recept HÄR
- 2 tsk mald kardemumma
Fyllningen
- 1 sats mandelmassa enligt recept HÄR
- 3 msk kokosmjölk eller annan växtdryck
- 2 msk majsstärkelse
- 1 krm xanthangummi
- 1 krm bakpulver
Topping
- Valfri vegangrädde (recept på kokosgrädde finns HÄR)
Gör så här:
- Förbered mandelmassan
- Gör iordning degen
- Tryck med mjölade händer ut degen i en pajform MEN spara lite lite deg för att rulla ihop några bollar, platta ut på bakplåtspappersklädd liten form och platta till (blir topparna)
- Blanda samman fyllningen -fyllningen ska vara bredbar
- Fyll pajen med mandelmassafyllningen
- Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 25minuter (börjar bli aningens gyllenbrun på fyllningen) -topparna kan du ta ut efter kanske 10 minuter
- Ta ut även pajen och låt svalna
- Toppa med grädde, topparna och florsocker