Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Vegansk!
En enkelt och luftig ljus kaka, toppad med glasyr och kokosflingor. Jag vet att en del gör den här med citron /lime i framförallt glasyren, så det är väl bara att tillsätta om så önskas.
Du behöver:
Kakan
- 3,5 dl mjölblandning (förslagsvis 1 dl majsmjöl, 1,5 dl majsstärkelse, 1/2 dl vardera av rismjöl och kokosmjöl)
- 100 g/1dl smält avsvalnat mjölkfritt margarin eller neutral olja
- 1,5 dl vatten
- 2 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk xanthangummi
- Något att smöra och bröa en form med -jag föredrar margarin och kokosflingor här (alternativt bakplåtspapper att klä formen med)
Glasyren
- 100 g mjölkfritt margarin, rumsvarmt (Jag kör Floras bredbara -tveklöst godast av dom vi tål)
- 2 dl florsocker (jags om använder stärkelsefritt tillsätter även 1 msk majsstärkelse)
- 1 msk rumstempererad kokosmjölk
- 1 nypa salt (bara för att riktigt smör är mer salt)
2-3 msk kokosflingor att toppa kakan med
Gör så här:
- Börja med kakan.
- Sätt ugnen på 200 grader
- Blanda samman alla torra ingredienser och tillsätt sen dom våta och rör ihop till en smet
- Bred ut i en smörad och bröad form och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter
- Ta ut och låt svalna helt
- För glasyren blandar du bara samman alla ingredienser men ska jag vara helt ärlig blir det tveklöst lenas och bäst resultat genom att mixa samman med stavmixer
- Bred glasyren över kakan när kakan svalnat och toppa sist med kokosflingor