Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Vegansk!

En enkelt och luftig ljus kaka, toppad med glasyr och kokosflingor. Jag vet att en del gör den här med citron /lime i framförallt glasyren, så det är väl bara att tillsätta om så önskas.

Du behöver:

Kakan

  • 3,5 dl mjölblandning (förslagsvis 1 dl majsmjöl, 1,5 dl majsstärkelse, 1/2 dl vardera av rismjöl och kokosmjöl)
  • 100 g/1dl smält avsvalnat mjölkfritt margarin eller neutral olja
  • 1,5 dl vatten
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk xanthangummi
  • Något att smöra och bröa en form med -jag föredrar margarin och kokosflingor här (alternativt bakplåtspapper att klä formen med)

Glasyren

  • 100 g mjölkfritt margarin, rumsvarmt (Jag kör Floras bredbara -tveklöst godast av dom vi tål)
  • 2 dl florsocker (jags om använder stärkelsefritt tillsätter även 1 msk majsstärkelse)
  • 1 msk rumstempererad kokosmjölk
  • 1 nypa salt (bara för att riktigt smör är mer salt)

2-3 msk kokosflingor att toppa kakan med

Gör så här:

  1. Börja med kakan.
  2. Sätt ugnen på 200 grader
  3. Blanda samman alla torra ingredienser och tillsätt sen dom våta och rör ihop till en smet
  4. Bred ut i en smörad och bröad form och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter
  5. Ta ut och låt svalna helt
  6. För glasyren blandar du bara samman alla ingredienser men ska jag vara helt ärlig blir det tveklöst lenas och bäst resultat genom att mixa samman med stavmixer
  7. Bred glasyren över kakan när kakan svalnat och toppa sist med kokosflingor