Fritt från ägg, mjölk, gluten och soja bl.a.
Valfria frön, bär, frukter, flingor, kross, gryn och flakes. Lite vatten och fett, jag föredrar också lite kryddning och sötning. Ex. linfrön, kokosflakes, kokosflingor, torkade tranbär, russin, RENA cornflakes, sesamfrön, boveteflingor, bovetekross, rispuffar m.m. Ja, alla småslattar kvar i påsarna. Blanda samman vatten, valfritt matfett, ev. sötning i form av honung eller ex. muscovadosocker, farinsocker eller kokossocker. Krydda vätskan med ex. kanel, ingefära, apelsinskal. Värm upp vätskan i kastrull lite snabbt, ska inte koka men alla ingredienser ska smälta samman. Rör samman våta och torra ingredienser tills allt blir bara lite kletigt och klumpar ihop sig en aning (proportionerna beror på val av ingredienser). Lägg upp på bakplåt och ställ in i ugnen på 150-175grader i 30-45minuter. Se till att röra runt flera gånger så att det inte bränns, då får du också en känsla för när du tycker att det börjar bli klart. Låt kallna. Klart. Servera med ”fuskmjölk”, ”fuskyoghurt” till frukost eller blanda med smuldegen i topping till efterrättspajen.