Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a
Ett superenkelt men lite annorlunda tillbehör, ett snabbt sätt att lyxa till potatisen lite. Funkar utmärkt på kalla överblivna potatisar (eller på nykokta). Inte något tillbehör jag själv ”uppfunnit” på något vis men det sättet på hur jag gör dessa.
Du behöver:
- Kokad potatis, kall (överbliven) eller varm nykokt, men gärna exempelvis färskpotatis, delikatesspotatis, mandelpotatis eller någon annan lite mindre och ”finare” potatissort
- olja, gärna en rapsolja med smörsmak men andra oljor funkar också bra (ex olivolja)
- salt
- peppar
- eventuellt vitlöksklyftor
- eventuellt (men gärna) någon färsk ört så som timjan eller oregano
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200-225 grader
- Lägg potatisen i en ugnsfast form eller på en plåt (gärna bakplåtspappersklädd)
- Mosa varje potatis slarvigt med handen, en gaffel eller annat verktyg -bara så att potatisen spricker o öppnar sig
- Ringla över rikligt med olja
- Salta
- Peppra
- Pressa eventuellt över vitlök och strö över några kvistar med örter
- Kör in i ugnen o ca 15-20 minuter, tills lite gyllene.
- Klart!!