Fritt från mjölk, ägg, gluten, soja och margarin. Veganskt.

Inte alltför sällan får jag inte bara önskemål på specifika maträtter eller även specifika restriktioner, med tydliga beskrivningar om vad dom tåls och förfrågan att ordna ett recept utifrån det. Detta är ett sådant recept. Önskemålet var en smuldeg på enbart ris, potatis, olivolja, bakpulver och socker. Här följer receptet men jag har även provat med annan olja och andra mjölblandningar med lika resultat.

Du behöver:

  • 3 dl mjölblandning (ex 2 dl rismjöl och 1 dl potatismjöl/majsstärkelse)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,25 dl socker
  • 1/2 dl valfri olja (en riktigt fin olivolja för lätt nötig karaktär)
  • 1/2 dl vatten

Gör så här:

  1. Blanda samman alla torra ingredienser.
  2. Tillsätt olja och sen vatten och rör samman till en smulig deg
  3. Man kan möjligen få justera med aningens mer/mindre vätska beroende av mjölsorter
  4. Toppa valfri pajfyllning och grädda ca 20 minuter i 200grader, tills gyllenbrun