Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a
Världens enklaste bärkaka/bärpaj dom du snabbt rör ihop med minimalt med disk. Valfri smaksättning med valfria bär. Servera som den är eller med glass eller vaniljsås.
Du behöver:
- 150g mjölkfritt margarin
- 1dl vatten eller växtdryck
- 1,5 dl socker
- 3dl mjöl (ex 1dl majsmjöl, 1dl rismjöl, 1dl majsstärkelse)
- 1/2 tsk xanthangummi
- 1,5 tsk bakpulver
- 2-3dl bär
- pärlsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader
- Smält margarin i kastrull, ta av från plattan och låt svalna aningens
- Tillsätt sockret och vattnet och rör samman
- Tillsätt mjöler, xanthan och bakpulver och rör samman till homogen smet
- Häll i oljad eller bakplåtsklädd form
- Toppa med bären och sist pärlsocker
- Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter