Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Under vår campingsemester blev detta en ny favoriträtt . Snabb, enkel och smakrik kycklinggryta med smak av pesto och tomatsalsa. Barnen ÄLSKAR den och det gör vi vuxna också.
Du behöver:
- 3-4st. kycklingbröstfilé i strimlor (går högst troligt även med fläsk, kalkon och säkert t.o.m. med fisk)
- 1dl pesto av mjölk-/nötfri variant (recept HÄR eller köp en sort som fungerar, finns bl.a. denna nedan i många butiker)
- 2dl tomatsalsa (recept HÄR eller köp en sort som fungerar, bl.a. har Santa Maria flera tämligen ”fria” varianter) -du kan också högst troligt byta ut mot Ajvar relish om tomat inte tåls)
- 2dl kokosmjölk
- 2tsk vinäger
- 1rödlök (går att skippa)
- 1 röd paprika (går att skippa)
- 1näve örter (ex. persilja eller basilika)
- olja
- salt (gärna örtsalt)
- peppar
Gör så här:
- Hetta upp en panna
- Fräs kycklingen i oljan
- Salta och peppra
- Tillsätt pesto, salta, kokosmjölk och vinäger och låt småputtra några minuter
- Försäkra dig om att kycklingen är genomkokt
- Strimla lök och paprika och tillsätt, låt sjuda bara 2minuter till
- Servera med finhackade färska örter
- Passar utmärkt till både pasta och ris (säkerligen även potatis)