kycklinggryta

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Under vår campingsemester blev detta en ny favoriträtt . Snabb, enkel och smakrik kycklinggryta med smak av pesto och tomatsalsa. Barnen ÄLSKAR den och det gör vi vuxna också.

Du behöver:

  • 3-4st. kycklingbröstfilé i strimlor (går högst troligt även med fläsk, kalkon och säkert t.o.m. med fisk)
  • 1dl pesto av mjölk-/nötfri variant (recept HÄR eller köp en sort som fungerar, finns bl.a. denna nedan i många butiker)
  • 2dl tomatsalsa (recept HÄR eller köp en sort som fungerar, bl.a. har Santa Maria flera tämligen ”fria” varianter) -du kan också högst troligt byta ut mot Ajvar relish om tomat inte tåls)
  • 2dl kokosmjölk
  • 2tsk vinäger
  • 1rödlök (går att skippa)
  • 1 röd paprika (går att skippa)
  • 1näve örter (ex. persilja eller basilika)
  • olja
  • salt (gärna örtsalt)
  • peppar

matric

Gör så här:

  1. Hetta upp en panna
  2. Fräs kycklingen i oljan
  3. Salta och peppra
  4. Tillsätt pesto, salta, kokosmjölk och vinäger och låt småputtra några minuter
  5. Försäkra dig om att kycklingen är genomkokt
  6. Strimla lök och paprika och tillsätt, låt sjuda bara 2minuter till
  7. Servera med finhackade färska örter
  8. Passar utmärkt till både pasta och ris (säkerligen även potatis)