Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Det här är ett recept som jag faktiskt INTE uppfunnit själv. Jag tycker att det är hemskt viktigt att ge cred till den som det ska ha, och här är det helt enkelt en annan allergimamma -hon driver Utan-allt-bloggen som ni finner HÄR. Jag har själv recept på både kall och varm bearnaise som görs med hjälp av en uppkokad bearnaise-essens, men den HÄR bearnaisesåsen som receptet följer nedan för är en mycket snabbare variant och den är så MAKALÖST god. Heja heja allergiföräldrar och heja heja utan-allt-bloggen, kika in där vetja! Varför ska jag uppfinna hjulet på nytt liksom?!

Nu har jag justerat mängderna på ingredienserna efter eget tycke. Smaken är ju som baken så därför får ni se min variant.

Du behöver:

  • 2,5 dl kokosmjölk, tillägg: ren asiatisk och tillsatsfri -inte ”dryck”
  • 1/2 dl vatten (detta förfarande neutraliserar ut kokossmaken mer)
  • 2 tsk torkad dragon
  • 2 tsk äppelcidervinäger (originalreceptet säger vitvinsvinäger men det är verkligen inget måste om du inte har det, och då minskar jag mängden när jag byter till äppelcidervinäger)
  • 1 krm vitpeppar (går bra att skippa)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk lökpulver (jag minskar lite)
  • 2 krm gurkmeja (jag minskar lite)
  • 2 msk majsstärkelse eller annat fint mjöl
  • 50 g mjölkfritt margarin (jag minskar lite här), använder floras bredbara
  • 1 msk finklippt persilja

Gör så här:

  1. Följ instruktioner på utan-allt-bloggen eller se nedan
  2. Blanda samman allt förutom margarin och persilja
  3. Koka upp under omrörning så att det tjocknar
  4. Ta av från plattan och lägg i margarinet lite i taget medan du vispar
  5. Vispa sist i hackad persilja