Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Ett scones-likt bröd som vi gräddar i plättlagg, även om stekpanna funkar precis lika bra.
Du behöver:
- 3,5 dl mjöl (1,5 dl majsmjöl, 1 dl rismjöl och 1 dl majsstärkelse)
- 2 krm xanthangummi
- 1,5 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- smaksättning, ex. 2 krm kardemumma eller 1 krm mald muskotnöt
- 50g mjölkfritt margarin
- 1,5 dl vatten
- mjöl för utbak
- olja för stekning
Gör så här:
- Blanda samman alla torra ingredienser för sig
- Nyp ner margarinet i dom torra ingredienserna
- Tillsätt vattnet och arbeta samman till en kladdig deg
- Låt svälla några minuter
- Arbeta i bunken med välmjölade händer till en lättarbetad deg
- Dela i 8 bitar
- Forma platta bullar, nagga eventuellt
- Stek i medelvarm lätt oljad plättlagg eller stekpanna
- Låt svalna under bakduk