Fritt från ägg, mjölk, gluten och soja bl.a.

Ugn 200grader.

Ingredienser:

  • 5dl mjöl (2dl rismjöl, 1,5dl majsmjöl, 0,5dl klibbrismjöl, 1dl bovetemjöl)
  • 1tsk xantangummi
  • 0,5tsk salt
  • 1msk bakpulver
  • Valfri kryddning (exempelvis 1pkt saffran) -kan uteslutas
  • 1-3msk sötning (honung, sirap, socker) -kan också uteslutas
  • Ca. 3dl vätska

Gör så här:

Blanda mjölsorterna och rör ihop med eventuell kryddning, salt och bakpulver. Rör ner sötning. Rör sedan samman till deg (med träslev eller slickepott går bra) med hjälp av vätskan (mängden beror lite på mjölsorterna). Det ska vara en fast men kladdig deg. Forma sen runda bullar (blir ca 8st). Klappa dom med mjöl (exempelvis klibbrismjöl). Skär lätt skåra med vass kniv och grädda mitt i ugnen (på bakplåt klädd med bakplåtspapper) i 15min.