paj

Fritt från ägg, mjölk, gluten och soja bl.a.

DEG:

  • ca. 2 dl kallt vatten
  • 1 tsk salt
  • 5dl mjölblandning (exempelvis 2dl majs-, 1dl ris-, 1dl klibbris- och 1dl bovetemjöl)
  • 2tsk xanthangummi
  • 1 msk mjukt margarin

Gör så här:

  1. Blanda mjöl, salt och xanthangummi. Hacka i margarinet och tillsätt vattnet lite i taget medan du nyper ihop degen med händerna.
  2. Knåda ihop degen tills smidig, justera eventuellt vatten- och mjölmängden, och rulla sen till avlång cylinder med 5cm diameter och dela i 2cm tjocka skivor med hjälp av kniv. Forma varje del till en boll. Lägg på bakplåtspapper och kavla försiktigt till cirklar. Låt vila som takpannor på varandra med lite mjöl mellan varje cirkel.

Gör valfri fyllning. Här exempelvis:

  • köttfärs
  • hackad stekt lök
  • persilja
  • vitlök
  • överblivet kokt ris
  • lite rödvinssås
  • en aning majsstärkelse för bindning

Lägg fyllning mitt på degcirkeln. Nyp ihop degen (behöver inga formar)

Lånad bild:

11201869_10152480202667255_4820454560743780125_n

Grädda i 225grader i ca. 10minuter (se på färgen)

paj1